27-02-2022

Interactieve virtual-reality dementiesimulatie

Vanaf februari 2022 komt echter een eind aan het tijdperk van de simulatiecabine. Stichting Into D’mentia en Beleef Dementie geven een vervolg aan het unieke concept van de dementiesimulatie door de introductie van een interactieve dementie ervaring waarbij gebruikt wordt gemaakt van een virtual-reality bril.

09-02-2021

Mantelzorg monitor 2020: Mantelzorgers zwaar belast

Iedere twee jaar voert Alzheimer Nederland samen met het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) een groot onderzoek uit onder mantelzorgers. Met de resultaten van dit onderzoek wordt aandacht gevraagd voor de problematiek en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers…..

12-10-2020

Beleef Dementie is een samenwerking aangegaan met het FutureProof programma

Beleef Dementie is een samenwerking aangegaan met het FutureProof programma. FutureProof wil jongeren laten ervaren hoe zij echt een positieve verandering kunnen aangaan….

15-06-2020

Into D’mentia in het onderwijs

Meerdere MBO opleidingen maken voor het lesprogramma van hun studenten in zorg- en welzijnsopleidingen al gebruik van de VR dementie simulatie…

15-06-2020

Corona veilig trainen

Zoals andere sectoren waarin kritisch wordt gekeken naar het besmettingsgevaar van de Covid-19 virus hebben wij een protocol opgesteld voor gebruik van de dementiesimulatie…