12-10-2020

Beleef Dementie is een samenwerking aangegaan met het FutureProof programma

Beleef Dementie is een samenwerking aangegaan met het FutureProof programma (https://www.areyoufutureproof.nl/). FutureProof wil jongeren laten ervaren hoe zij echt een positieve verandering kunnen aangaan. Het programma laat jongeren ontdekken wat er bij sociaal ondernemerschap komt kijken, om later misschien zelf eigen sociale onderneming te starten. Beleef Dementie geeft een groep deelnemers van het FutureProof programma in Eindhoven de kans om gedurende 12 weken mee te kijken in een sociale onderneming. Gedurende deze tijd zal de groep nieuwe methodes en middelen ontwikkelen om de potentiële klanten voor de Into D’mentia simulatietrainingen beter te bereiken. Begin oktober begon het programma met een pitch event waar sociaal ondernemers zich met een pitch voorstelden aan de groep en er een ‘meet and match’ plaatsvond. Februari 2021 zit het programma erop en heeft de groep actief bijgedragen aan maatschappelijke impact, terwijl zij zichzelf verder konden ontwikkelen en hun toekomstperspectief hebben kunnen vergroten.

Een Alumna uit een eerder programma zegt: “Ik heb altijd veel ideeën in mijn hoofd, maar het blijft daar altijd bij. Door middel van het programma ben ik echt met mijn idee aan de slag gegaan en heb het uitgewerkt tot pilot. Tof om zo in actie te komen!”