Dementie en nu

‘Dementie en nu’ kan een belangrijke bijdrage leveren om mensen met dementie langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te laten wonen te stimuleren, met behoud van kwaliteit van leven.
Into D’mentia, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen hebben daarom de handen in elkaar geslagen en zijn gestart met de ontwikkeling van het ‘Dementie en nu’ psycho-educatiepakket. Via allerlei organisaties zoals de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen, lokale dienstencentra en geheugenklinieken wordt het pakket aangeboden als een reeks van 1 + 9 bijeenkomsten, gericht op mantelzorgers van personen met dementie.

Thema’s die aan bod komen in die bijeenkomsten zijn: inleven in mensen met dementie, omgaan met zorg, met gedrag, met financiën, met veiligheid, hoe omgaan en communiceren met familie en omgeving en hoe communiceren met de persoon met dementie.
De coaches voldoen aan een specifiek competentieprofiel, werken vanuit een erkende woonzorgactor, de training gevolgd hebben en op regelmatige basis deelnemen aan een intervisiemoment. Intussen zijn al verschillende organisaties met het pakket aan de slag.

    Neem contact op voor meer informatie

    Vragen, verzoeken of reserveringen zijn van harte welkom. Vul het onderstaande formulier in en klik op Verzenden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.