Dementiebril

De Dementiebril is een VR simulatietraining ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een online cursus (e-learning). De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen.

Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. De bijbehorende e-learning biedt informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten.

 

Wilt u als (zorg)organisatie of gemeente de Dementiebril aanbieden aan mantelzorgers van mensen met dementie, dan zijn er momenteel twee opties:

 1. Georganiseerde training met de Dementiebril

Als (zorg)organisatie kunt u door Beleef Dementie een training met de Dementiebril laten verzorgen. De trainer van Beleef Dementie komt bij u op locatie, zorgt voor de Virtual Reality-apparatuur en begeleid de cursisten in de ervaring. Per dagdeel kunnen achtereenvolgens 15 cursisten getraind worden.

 1. Een licentie aanschaffen voor de Dementiebril

Als (zorg)organisatie kunt u een licentie aanschaffen op de Dementiebril. Zo kunt u zelf de beoogde doelgroep  de Dementiebril laten volgen. U krijgt de beschikking over de software/film van de simulatie en toegang tot het trainingsmateriaal. Als organisatie dient dan U zelf over Virtual Reality-apparatuur te beschikken of wij helpen met de aanschaf hiervan. Bij aanschaf van een licentie krijgt u eenmalig uitleg van een door IntoDmentia gecertificeerde trainer over de Dementiebril en het begeleiden van de cursisten hierin.

 

Aanbod

Heeft u specifieke wensen dan treden wij graag met u in overleg om een aanbieding op maat samen te stellen.

Ook voor organisaties en scholen die medewerkers en leerlingen de ervaring willen aanbieden in kader van scholingsprogramma bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan.

 • Georganiseerde training

  € 850,-
  per dagdeel
  € 1.350,-
  per dag

  • 15 cursisten per dagdeel
  • Toegang tot de VR simulatie
  • Nagesprek met Into D’mentia trainer
  • E-learning module

   

   

 • Licentie

  Pay per view

  • 250x gebruiken, inclusief e-learning: € 4.275,-
  • 500x gebruiken, inclusief e-learning: € 7.900,-
  • 1000x gebruiken, inclusief e-learning: € 13.700,-

   

  Eénmalige opstartkosten inclusief een train-de-trainers workshop voor max. 8 personen € 1.000,- (prijzen zijn exclusief BTW)

 • E-learning

  E-learning

  • Voor het volgen van de e-learning ontvangt u bij de training een code. Met deze code moet u naar een andere website gaan, waar u toegang krijgt tot het juiste programma. Doe dit bij voorkeur in de webbrowser Google Chrome.

   

  >> Naar de e-learning voor mantelzorgers
  >> Naar de e-learning voor zorgprofessionals

  Neem contact op voor meer informatie

  Vragen, verzoeken of reserveringen zijn van harte welkom. Vul het onderstaande formulier in en klik op Verzenden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.