Dementiebril

De Dementiebril is een VR simulatietraining ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een online cursus (e-learning). De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen.

Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. De bijbehorende e-learning biedt informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt. Het doel van de Dementiebril is het begrip voor de dierbare met dementie te vergroten.

Innovatie

Vanaf januari 2022 introduceert Stichting IntoDmentia  een volledig vernieuwde versie van de bestaande dementiebril. Afgelopen half jaar is door Stichting Into D’mentia in samenwerking met enkele zorginstellingen hard gewerkt aan de realisatie hiervan en vanaf september wordt deze nieuwe productie gebruikt bij deze instellingen. Na een korte periode van gebruik in de praktijk, gaat deze interactieve VR dementie simulatie de huidige Dementiebril vervangen. De nieuwe productie kenmerkt zich door de inbreng van interactie waardoor de beleving intenser en immersief wordt. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet om een tweede beleving te produceren die zich gaat richten op gevorderde dementie. De verwachting is dat de introductie half 2022 plaats gaat vinden. Neemt u vooral contact met ons op, indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Wilt u als (zorg)organisatie of gemeente de Dementiebril aanbieden aan mantelzorgers van mensen met dementie, dan zijn er momenteel twee opties:

 1. Georganiseerde training met de Dementiebril

Als (zorg)organisatie kunt u een training met de Dementiebril laten verzorgen. De trainer komt bij u op locatie, zorgt voor de Virtual Reality-apparatuur en begeleid de cursisten in de ervaring. Per dagdeel kunnen achtereenvolgens 12 cursisten getraind worden.

 1. Een licentie aanschaffen voor de Dementiebril

Als (zorg)organisatie kunt u een licentie aanschaffen op de Dementiebril. Zo kunt u zelf de beoogde doelgroep  de Dementiebril laten volgen. U krijgt de beschikking over de software/film van de simulatie en toegang tot het trainingsmateriaal. Als organisatie dient dan U zelf over Virtual Reality-apparatuur te beschikken of wij helpen met de aanschaf hiervan. Bij aanschaf van een licentie krijgt u eenmalig uitleg van een door IntoDmentia gecertificeerde trainer over de Dementiebril en het begeleiden van de cursisten hierin.

 

Aanbod

Heeft u specifieke wensen dan treden wij graag met u in overleg om een aanbieding op maat samen te stellen.

Ook voor organisaties en scholen die medewerkers en leerlingen de ervaring willen aanbieden in kader van scholingsprogramma bieden wij op maat gemaakte oplossingen aan.

 • Georganiseerde training

  € 1060,-
  per dagdeel
  € 1.675,-
  per dag

  • 12 cursisten per dagdeel
  • Toegang tot de VR simulatie
  • Nagesprek met Into D’mentia/Ideon trainer

   

   

 • Licentie

  In eigen beheer

  • afhankelijk van tijdsduur, 18 maanden of 36 maanden
  • afhankelijk van grootte van organisatie

   

  Eénmalige opstartkosten inclusief een train-de-trainers workshop voor max. 8 personen € 1.000,- (prijzen zijn exclusief BTW)

 • E-learning

  E-learning

  • Bij de VR simulatie, die tot 2022 werd gebruikt was een E-learning beschikbaar, waarvoor u een code heeft ontvangen. Met deze code moet u naar een andere website gaan, waar u toegang krijgt tot het juiste programma. Doe dit bij voorkeur in de webbrowser Google Chrome.

   

  >> Naar de e-learning voor mantelzorgers
  >> Naar de e-learning voor zorgprofessionals

  Neem contact op voor meer informatie

  Vragen, verzoeken of reserveringen zijn van harte welkom. Vul het onderstaande formulier in en klik op Verzenden. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.